Merue am fost de parere ca pestele , cu cat e mai simplu gatit , cu atat e mai savuros. In mod deosebit ador pestele la gratar.
- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper proaspat macinat si praf de usturoi cu ardei rosu. Amestecam bine si lasam la racut . Facem gogosele cu doua linguri (sau se poate face cu cornetul pentru ornat torturi- eu nu am mai gasit formele, asa ca am optat pentru lingura). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul uncins pt cca 20 minute, pana devin aurii deasupra.
- Intre timp punem broccoli la fiert in apa rece cu sare pt cca 10 minute.
- Somonul se sareaza inainte de a-l pune la grata. Se pune pe gratarul incins si se intoarce pe ambele parti. Se scoate pe un platou si se unge cu sosul preparat din unt topit amestecat cu cateva picaturi de lamaie.
- Servim alaturi de broccoli si cartofi.Sa nu uitati vinul alb rece sau vinul verde .