Izvor de inspiratie pentru aceasta reteta deosebita mi-a fost Dr.Oz pe care il admir foarte tare...eu mi-am pus putin amprenta in functie de ingredientele avute in casa si de gustul personal...
Pentru salata: Reteta originala prevede untisor si fenicul.
Sosul:
Se condimenteaza somonul( spalat) si se unge cu uleiul de masline apoi se da pe partea carnoasa prin semintele de canepa.
Eu am pregatit un pat de sare pe care am asezat somonul. Se poate pune si direct pe o foaie pergament in tava sau chiar intr-o tava unsa cu ulei de masline.
Se coace pentru 30-40 de minute la 200 grade sau in functie de gustul fiecaruia.
Se toaca salata, spanacul, ceapa, morcovul se da pe razatoare, rosiile se taie dupa dorinta si amesteca cu sare dupa gust.
Sosul:
Se amesteca toate ingredientele apoi se condimenteaza dupa gust.
Eu am servit somonul pe patul de salata iar deasupra sosul.