Somon cu sos de usturoi

de Miha in Somon, 4 Ian 2011 | 8581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • busuioc
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 5-6 catei usturoi
  • ~ 50 ml ulei
  • 1 lingurita de otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de usturoi:

Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Topim untul intr-o tigaie, punem medalioanele de peste si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit la foc mic, pana scade toata zeama si carnea se rumeneste osor pe ambele parti.

Sosul de usturoi:

Usturoiul se piseaza foarte bine cu putina sare, apoi se toarna uleiul putin cate putin si se uniformizeaza, ca la maioneza. Cand este gata punem si otetul.

Peste carnea rumenita se toarna sosul de usturoi, se presara cu putin patrunjel si se serveste cald, cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi (Maki-sushi)