Somon cu portocale

de susu in Somon, 26 Dec 2009 | 9273 vizualizari

 

INGREDIENTE

      Ingrediente pentru doua persoane:  
    3 portocale potrivite
    2 cepe mici
    1 lingura seminte de mustar
    1 varf cutit de piper alb
     1 fileu mare de somon (500 g)      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu portocale:

 

Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile.  Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce sucul de la doua portocale. A treia se foloseste pentru ornat. Ceapa se toaca foarte marunt (puteti s-o puneti si la mixer) si se amesteca cu zeama, coaja de la portocale, boabele de mustar si putina sare.  Se pune somonul intr-un vas adanc si se varsa sosul peste el. Se tine la frigider aproximativ 30 minute. Se pune apoi o parte din sos intr-un vas de yena si deasupra se aseaza fileul de somon. Peste el se varsa restul de sos si se presara piper alb.

Se da la cuptorul incins pesntru 30 minute.  Eu am pregatit doua pachetele cu surprise. Am asezat pe o foaie de aluminiu cate trei ciuperci champignon intregi peste care am presarat sare, piper si putin ulei de masline. Am strans folia bine si le-am bagat sip e ele la cuptor.  Am servit un pahar de vin alb.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataras 1

26.12.2009, 21:49

Susu, pui poze f mici. Seteaza-le la 500 pixeli. Cele pt concurs, trimise pe email, erau ok

susu 1

26.12.2009, 21:55

Stiu dar cele de pe mail sunt prea mari si nu mi le incarca. Am o problema ca nu pot sa le modific, ori sunt prea mari ori le micsorez prea mult. Eu le modific pe photobuket.

Teo 1

02.01.2010, 19:00

in clipa asta chiar peste as manca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de marar