A iesit...foarte delicios,repetam;)
Intai se pregateste ceapa pentru calit si cartofii pentru pireu.
Ceapa se curata ,se taie felii.
Cartofii se spala,se curata de coaja,se taie cubulete si se pun la fiert.
Intre timp se pregateste somonul afumat,care se caleste usor in ulei.
Cand s-au fiert cartofii,se strecoara,se adauga intr-un castron.
Se zdrobesc cartofii ,se adauga untul,laptele,smantana si sarea.
Somonul se pune intr-o forma la cuptor la 100 de grade.
Ceapa se caleste in uleiul incins si se adauga sare,piper si boia.
Se acopera ,sa nu se raceasca.
Se pregateste varza murata intr-un castronel.
Cand este totul gata,se scoate si somonul de la cuptor.
Se serveste cat este calda mancarea.
Se orneaza dupa gust pe farfurie.
Pofta buna!
1
noi am ales doua variante de somon afumat :una cu piper mozaic boabe iar cealalta-varianta simpla.