Am ales acest titlu pentru ca ca nu stiu cum se cheama leguma aceasta si anume Mangold in germana. Am gasit ceva de genul sfecla furajera, este evident din familia sfeclei, dar furajera...oricum Mangold e o planta la care se folosesc atat frunzele cat si nervurile si petiolul care sunt de culoare alba si au alt timp de fierbere. Mie imi place caare o aroma speciala si se preteaza de minune in quiche-uri sau omlete, dar si in salata de cartofi. Azi am ales aceasta varianta, ca si garnitura la peste.
Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider.
Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de masline.
Dupa cateva minute am adaugat si partea verde a frunzelor, tot taiata, am lasat pe foc un pic si apoi am turnat vinul si smantana.
Am lasat sa fiarba incet vero 15-20 de minute.
in alta tigaie am prajit pestele cam 3 minute pe o parte si pe cealalta in ulei de masline, am sarat si piparat mancarea si am savurat-o cu un pahar de vin alb rece.
Pentru soti sau copii mai flamanzi puteti adauga niste cartofi natur.