Somon cu capere

de adriana_bobu in Somon, 18 Sep 2010 | 6641 vizualizari

 

Este o gustare aleasa, delicioasa si foarte sanatoasa....putin costisitoare....dar merita !Se face ...cat ai clipi!...dupa ce s-a marinat somonul... desigur....

 

INGREDIENTE

  • un file somon (400 g)
  • ulei de masline (4 linguri)
  • otet balsamic (3 linguri)
  • 1/2 lamaie
  • o rosie mai maricica
  • un ardei gras rosu (gogosar)
  • 2-3 linguri de capere( se gasesc in borcanele mici..eu le iau de la PLUS)
  • o ceapa mica de preferat  rosie 
  • 1-2 catei de usturoi
  • putina sare si putin piper
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu capere:

Se pune la marinat pentru o ora-doua  somonul (taiat in fasii) intr-un castronel in frigider . Marinata se face din 2 linguri ulei masline,2 linguri otet balsamic , zeama de la 1/2 lamaie,  putina sare, piper si oregano.

Dupa cca doua ore intram in actiune: punem pe foc tigaia tefal in care adaugam o lingura ulei si dupa ce s-a incins adaugam bucatile de somon. Le lasam cate 1-2 minute pe fiecare parte si dupa ce s-au facut le scoatem pe o farfurie intinsa.

Apoi preparam garnitura: taiem rosia, ardeiul ,ceapa si usturoiul cuburele mici, adaugam caperele scurse de zeama in care se gasesc.  Apoi punem o lingura de otet balsamic si o lingura de ulei de masline, putina sare si putin oregano....si amestecam...

Asta-i tot!...Daca o incercati va doresc :Pofta buna...

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de somon afumat cu oua