Somn cu cartofi, rosii si busuioc

de mihaelar63 in Peste, 8 Mai 2018 | 3714 vizualizari

 

 Somnul are o carne gustoasa si foarte alba. Imi place sa-l prepar proaspat la cuptor impachetat in hartie de copt ,,en papillote" cum spun francezii. Astfel pregatit prin inabusire, aromele intra bine in carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg somn proaspat
  • 6 cartofi mari
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei masline
  • 3 rosii
  • 1 lingura mix uscat de usturoi , patrunjel , chili
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1/4 lingurita chimen pudra
  • busuioc verde
  • sare roz de Himalaya
  • piper cu lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn cu cartofi, rosii si busuioc:

  1. Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul.
  2. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici.
  3. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de lungimea tavei, restul am taiat rondele.
  4. Se ia o folie de hartie pentru copt suficient de mare pentru a impacheta toat preparatul.
  5. Truc Jamie Oliver : folia de copt se mototoleste si se uda. Pentru inceput mancarea se va gati inabusita la aburi. Astfel aromele vor patrunde foarte bine in peste si legume. Acest procedeu se poate aplica si altor tipuri de carne.
  6. Cartofii se sareaza si se amesteca cu putin usturoi si jumatate din ulei.
  7. Sarati pestele si-l condimentati { piper cu lamaie, boia afumata, chimen, mix oglie e alio ]
  8. Asezati hartia de copt umezita in tava, distribuiti cartofii si asezati pestele.
  9. Deasupra distribuiti rosii feliate, busuioc verde maruntit si stropiti cu restul de ulei de masline.
  10. Se impacheteaza bine toate in hartia de copt si se da la cuptor 20 minute. Eu am pus la cuptorul electric coacere 3D la 250 grade C .
  11. La sfarsitul prepararii, desfaceti cu atentie preparatul sa nu va ardeti (are acumulat abur fierbinte).
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  13. La servire improspatati preparatul cu felii rosii, rondele usturoi si frunzulite de busuioc verde.

                Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Truc Jamie Oliver: folia de copt se mototoleste si se uda. Pentru inceput mancarea se va gati inabusita la aburi. Astfel aromele vor patrunde foarte bine in peste si legume. Acest procedeu se poate aplica si altor tipuri de carne.

2

La sfarsitul prepararii, desfaceti cu atentie preparatul sa nu va ardeti (are acumulat abur fierbinte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu cartofi, rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor