Somn aromat la cuptor

de amalia01 in Peste, 18 Dec 2016 | 4616 vizualizari

 

Pentru ca in aceasta perioada, toata lumea este in cautare de retete noi, m-am gandit sa va dau o idee. Cu peste. Orice fel de peste va place. Eu am avut un somn...de la varul meu, pescarul... A iesit o minunatie: fraged, aromat, gustos...Sa te lingi pe degete si alta, nu!

 

INGREDIENTE

  • un somn de 2 kg
  • 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt Maggi secretul gustului intensavor legume
  • sare de mare Kotanyi
  • piper mozaic Kotanyi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn aromat la cuptor:

Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii.

Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii.

Pestele il condimentezi putin cu sare si il stropesti din belsug cu zeama de lamaie, apoi il dai la rece 1 ora, impreuna cu feliile de lamaie. Nu uita sa pastrezi cateva rondele pentru servit.

Cureti usturoiul si il speli.

Iei fiecare bucata de peste, o condimentezi cu piper proaspat macinat, putin Maggi , asezi un catel de usturoi ( intreg sau feliat) si impachetezi totul in hartie pentru copt.

Asezi pachetelele in tava cu gratar si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Desfaci hartia si mai lasi inca 10 minute, pentru ca pestele sa primeasca o culoare placuta si sa devina usor crocant deasupra.

Servesti imediat cu felii de lamaie si orice garnitura iti place.

 

TIPS-URI

1

peste

2

somn

3

aromat

4

gustos

5

sarbatoare

6

Tips&Tricks: nu uita sa gatesti cu dragoste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras.