Pentru ca in aceasta perioada, toata lumea este in cautare de retete noi, m-am gandit sa va dau o idee. Cu peste. Orice fel de peste va place. Eu am avut un somn...de la varul meu, pescarul... A iesit o minunatie: fraged, aromat, gustos...Sa te lingi pe degete si alta, nu!
Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii.
Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii.
Pestele il condimentezi putin cu sare si il stropesti din belsug cu zeama de lamaie, apoi il dai la rece 1 ora, impreuna cu feliile de lamaie. Nu uita sa pastrezi cateva rondele pentru servit.
Cureti usturoiul si il speli.
Iei fiecare bucata de peste, o condimentezi cu piper proaspat macinat, putin Maggi , asezi un catel de usturoi ( intreg sau feliat) si impachetezi totul in hartie pentru copt.
Asezi pachetelele in tava cu gratar si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Desfaci hartia si mai lasi inca 10 minute, pentru ca pestele sa primeasca o culoare placuta si sa devina usor crocant deasupra.
Servesti imediat cu felii de lamaie si orice garnitura iti place.
1
peste
2
somn
3
aromat
4
gustos
5
sarbatoare
6
Tips&Tricks: nu uita sa gatesti cu dragoste!