Socata reteta bunicii
Prea a fost laudata de multa lume ca sa nu o postez! :)))
Socata reteta bunicii
Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarne intr-un borcan de 5 litri.
Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.
Se stoarce o lamaie si zeama se toarna in borcan.
Se taie cuburi cealalta lamaie cu coaje cu tot si se pune in borcan.
Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.
Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.
Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.
Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.
Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.
Este naturala si este foarte buna!
Pofta Buna!
1
In loc de zahar se poate pune miere, dar ii schimba si gustul.