Am vazut reteta la Oana si m-a tentat sa o fac. Sunt foarte bune, merita incercate.
Ficateii se curata si se spala bine.
Se toaca marunt sau se sfarama cu furculita si se pun intr-un castron.
Ouale se bat bine, se amesteca cu faina si se pun peste ficatei.
Se pune pesmetul, cascavalul, sare, piper si se amesteca bine.
Se incinge o tigaie cu ulei in care sa vor pune snitalele la prajit.
Se ia cu lingura din compozitie, se pune in uleiul incins, se aplatizeaza putin si se presara deasupra putin pesmet.
Se intorc si pe partea cealalta si se prajesc pana se rumenesc frumos.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc cu orice fel de garnitura si cu salata.
Sunt foarte bune si cu mujdei de usturoi.
Pofta Buna!
1
Ficateii se pot tine in lapte o ora pentru a fi mai fragezi.
2
Preparati asa ficateii nu sar la prajit.