Snitel vienez

de T I M E A in Vita, 20 Mar 2015 | 7545 vizualizari

 

Snitelul vienez este o reteta veche din secolul al XIX -lea din Austria si se face din carne de vita si cu pesmet. Fraged in interior si crocant in exterior, snitelul vienez se serveste in general cu cartofi si o felie de lamaie. In zilele noastre acest snitel se face si din carne de pui, curcan sau porc si toate variantele sunt gustoase, dar parca tot reteta originala e cea mai buna. Eu am folosit o carne frageda de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel (vita)
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne.

Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore).

Pregatim trei farfurii: in prima batem ouale cu laptele, in a doua punem faina si in a treia, pesmetul.

Trecem bucatile de carne pe rand prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din rasol alb de manzat