Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt.
Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca usor pe verticala pana se incorporeaza bine in compozitie.
Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la foc moderat.
Intre timp se rade ciocolata laba pe razatoarea mare.
Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din tava, se rastoarna si se scoate hartia de copt.
Se aseaza pe un platou si se presara pe blatul fierbinte cicolata alba rasa.
Cele 200 g nuca se prajesc la cuptor 5-6 minute.
Pentru crema se caramelizeaza 5 linguri de zahar, se adauga 250 de unt putin cate putin.
Separat se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma.
Peste zaharul caramelizat se adauga galbenurile frecate cu zahar si cele 200 g nuci prajite si taiate bucati
Se fierbe pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde peste blat.
Se lasa prajitura la frigider pentru 2 ore.
Dupa ce s-a racit, se taie fasiute cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte si apoi bucatele mici.
Pentru glazura de ciocolata, se topesc pe bain-marie cele 150 g ciocolata alba cu 2 linguri de ulei.
Se toarna cate o lingurita peste fiecare bucatica de prajitura apoi se decoreaza cu bucatele de nuca taiata si se degusta de familie.
POFTA BUNA!
1
ciocolata alba pentru glazura trebuie lasata putin cat sa se topeasca.