Azi ne-am vitaminizat cu niste smoothie-uri tare gustoase.
Eu am ales să prepar acest smoothie din pepene galben cu piersici și mentă, pe care l-a servit Merisor, iar ea a preparat unul de pepene rosu, pe care l-am servit eu.
Asa ne servim noi, reciproc. :)
Pentru ca pepenele nu a fost chiar dulce, am adaugat si miere in smoothie, altfel o excludeam de la ingrediente.
Curatam pepenele de coajă si seminte, il taiem in cuburi si il punem in recipientul blenderului, impreună cu 3-4 frunze de menta, o lingurita de miere si o lingura apa minerala.
Trecem pepenele prin blender pana devine o pasta, pe care o transferam in alt recipient.
In acelas mod procedam si cu piersicile, dar la acestea am preferat sa le prepar cu coaja cu tot, pentru ca acolo sunt cele mai multe vitamine.
Deci le indepartam samburii, le taiem in cuburi si le adaugam in recipientul blenderului, impreuna cu o lingurita de miere, 4-5 frunze mici de menta si o lingura apa minerala.
Trecem ingredientele prin blender pana se omogenizeaza.
Se formeaza de fapt doua smoothie-uri, pe care le portionam in doua recipiente.
Intr-un recipient am pus smoothie de piersici la baza si pe cel de pepene deasupra, iar in celalalt invers.
Pe la jumatatea recipientului smoothie-urile s-au amestecat, avand astfel 3 gusturi intr-un recipient.
Au iesit tare bune si frumos colorate.
1
Mierea este optionala, se pune in functie de gustul fructelor.
2
Apa minerala se pune pentru a ajuta blenderul sa paseze fructele.