Sirop din flori de soc

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 24 Mai 2016 | 12223 vizualizari

 

Pe bucataras.ro am vazut siropul acesta pentru prima data si apoi am vazut si la Jamila Cuisine. Am zis sa il incerc si mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa;
  • 500 g zahar;
  • 15 flori de soc;
  • zeama de la o lamaie;
  • o lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc:

Se pun apa si zaharul intr-o cratita  la foc si se mesteca pana cand se topeste zaharul. Se ia cratita de pe foc si se adauga florile de soc, zeama de la o lamaie si o lamaie feliata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se baga cratita acoperita la frigider pentru trei zile. 

Dupa ce au trecut cele trei zile, se indeparteaza florile de soc si feliile de lamaie si se strecoara siropul, care ar trebui sa fie dublu ca volum.

Se pastreaza la rece.

Se poate servi cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.05.2016, 06:31

Delicios!

dantes 1

27.05.2016, 06:33

Bun!

Aletta 1

27.05.2016, 13:11

wow

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de soc