Sirop de toporasi

de adnia in Sirop / Compot, 14 Mai 2013 | 4739 vizualizari

 

De cum a venit primavara, parca totul a izbucnit in verde si culori tot mai vii in gradina mea...si cum eu sunt pe drumuri tot timpul, parca nici nu mai am timp sa observ tot ce se intampla pe acolo. Asa se face ca, dupa ce am fost plecati in weekend, am avut surpriza extrem de placuta sa gasesc un colt destul de mare din curte tot mov: era plin de toporasi! Asa ca m-am apucat repede sa culeg florile si sa prepar ceva bun si deosebit!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -50 gr. flori de toporasi (fara codite)
  • -500 ml apa
  • -500 gr. zahar
  • -zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de toporasi:

Am adunat florile cu atentie, le-am scuturat foarte bine, sa nu aiba fire de praf sau gazulite (nu era cazul). Apoi am pus la foc siropul: apa, zaharul si zeama de lamaie. Am lasat pe foc pana a capatat consistenta dorita, apoi am stins focul, am lasat sa se racoreasca 5 minute, apoi am adaugat florile. Am amestecat usor, apoi am turnat fierbinte in borcane sterilizate, apoi le-am pus in camara.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de toporasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

15.05.2013, 08:21

adnia 1

15.05.2013, 18:37

multumesc frumos! toporasii sunt plante medicinale, din ele se prepara ceaiuri, se pot face tincturi, siropuri, dulcturi si chiar jeleuri! pe langa acestea, florile se pot confia si folosi ca decor pt. prajituri

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:38

Wow ce fain, nu m-as fi gandit vreodata

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Smochine in sirop