Sirop de cirese

de MotanLaOale in Sirop / Compot, 21 Iul 2011 | 4143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese:

Ciresele se spala si se indeparteaza coditele (nu se scot samburii).

Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pune la fiert cam o ora.

Se amesteca din cand in cand zdrobind ciresele.

Dupa o ora se strecoara prin sita fina si se masoara lichidul rezultat.

Se pune la fiert lichidul cu zaharul (atat zahar cati ml de lichid sunt).

Se fierbe pana devine un sirop vascos.

Se pune zeama de lamaie si zaharul vanilat, se mai da in clocot si este gata.

Se pune in sticle si in camara.

Este delicios combinat cu apa minurala rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop natural din menta