Sirop de capsuni

de ela in Sirop / Compot, 27 Iun 2012 | 12291 vizualizari

 

pentru ca mi-a placut foarte mult siropul de visine,am facut si cu capsuni,in doua variante...asta este prima varianta....sticla are eticheta pentru ca am cumparat si gata facut,de zmeura si mi-a parut rau sa stric aspectul sticlei )))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni(fara codite,deja curatate)
  • 500 gr fructoza (sau 1kg zahar)
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1 plic gelfix 1:1
  • 1 litru apa fiarta si racita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.

In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se adauga restul de fructoza si se lasa sa mai fiarba vreo 2 minute.

Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

27.06.2012, 11:26

f bun

Rocsi 1

27.06.2012, 11:45

Ce bun si aromat..sa prepari sucuri cu el, sa insiropezi prajituri!!

Sim0na 1

28.06.2012, 14:54

Ehh... si niste d-asta as cam vrea..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni