o portie pentru sotul iubitor de sare si de peste :D
Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...
Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.
Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.
Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.
Preparare sos:
Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.
Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.
Se serveste alaturi de un vin alb bun.
Pofta buna!
1
este pentru sotii care mananca extrem de sarat :D