Savarine

de ellytheutzu in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 2725 vizualizari

 

O reteta delicioasa, modificata putin de mine, dar e important ca orice "bucataras" sa isi puna amprenta.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU COJI
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 30 ml ulei
  • drojdie (un cub)

  • PENTRU SIROP
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
  • PENTRU UMPLUT
  • 500 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Laptele caldut (150 ml) se amesteca cu putina faina, drojdia maruntita, jumatate din zahar si un praf de sare si se lasa la loc caldut 30 minute ca sa dospeasca. Dupa ce a  dospit, adaugam restul de ingrediente (lapte, faina, ouale, uleiul), si se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale), se lasa la dospit 1 ora. 

Dam drumul la cuptor la 180 °. Formele le ungem cu putin ulei, facem bilute din coca (cam cat un ou), si le punem in forme unde le mai lasam 10 minute la crescut. Apoi le bagam in cuptor , pana se rumenesc. Eu am folosit forme de minichec-uri, asa ca am fost nevoita dupa ce s-au rumenit deasupra sa le scot si sa le sucesc si cu partea de jos, in sus  ca sa se rumeneasca. 

Intre timp punem la fiert, apa, zaharul si esenta de rom pana incepe sa scada siropul si nu mai are o consistenta apoasa. Cat fierbe siropul, batem frisca (eu am mai adaugat 3 linguri de zahar in frisca, cu toate ca avea zahar)si o dam la rece pana umplem savarinele. 

Dupa ce s-au copt savarinele le lasam la racit. Inchidem si focul unde fierbe siropul si il dam la racit.

Cand s-au racit savarinele, le taiem un capac, eu le-am scobit putin inauntru, le dam prin sirop, iar apoi le punem pe un gratar la scurs. 

Preparam dresingul de ciocolata. Intr-o tigaie adaugam laptele, cacaoa si zaharul pana se omogenizea. Le umplem cu frisca, le adaugam capacul iar apoi le ornam putin cu dresingul de ciocolata. Le dam la frigider macar pentru cateva ore, iar apoi le servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

31.03.2015, 13:42

Delicioase!

mirela0911 1

31.03.2015, 13:51

ellytheutzu 1

06.04.2015, 15:20

Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise