Savarine

de ellytheutzu in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 2665 vizualizari

 

O reteta delicioasa, modificata putin de mine, dar e important ca orice "bucataras" sa isi puna amprenta.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU COJI
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 30 ml ulei
  • drojdie (un cub)

  • PENTRU SIROP
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
  • PENTRU UMPLUT
  • 500 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Laptele caldut (150 ml) se amesteca cu putina faina, drojdia maruntita, jumatate din zahar si un praf de sare si se lasa la loc caldut 30 minute ca sa dospeasca. Dupa ce a  dospit, adaugam restul de ingrediente (lapte, faina, ouale, uleiul), si se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale), se lasa la dospit 1 ora. 

Dam drumul la cuptor la 180 °. Formele le ungem cu putin ulei, facem bilute din coca (cam cat un ou), si le punem in forme unde le mai lasam 10 minute la crescut. Apoi le bagam in cuptor , pana se rumenesc. Eu am folosit forme de minichec-uri, asa ca am fost nevoita dupa ce s-au rumenit deasupra sa le scot si sa le sucesc si cu partea de jos, in sus  ca sa se rumeneasca. 

Intre timp punem la fiert, apa, zaharul si esenta de rom pana incepe sa scada siropul si nu mai are o consistenta apoasa. Cat fierbe siropul, batem frisca (eu am mai adaugat 3 linguri de zahar in frisca, cu toate ca avea zahar)si o dam la rece pana umplem savarinele. 

Dupa ce s-au copt savarinele le lasam la racit. Inchidem si focul unde fierbe siropul si il dam la racit.

Cand s-au racit savarinele, le taiem un capac, eu le-am scobit putin inauntru, le dam prin sirop, iar apoi le punem pe un gratar la scurs. 

Preparam dresingul de ciocolata. Intr-o tigaie adaugam laptele, cacaoa si zaharul pana se omogenizea. Le umplem cu frisca, le adaugam capacul iar apoi le ornam putin cu dresingul de ciocolata. Le dam la frigider macar pentru cateva ore, iar apoi le servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat