Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post)

de Zamfira in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 4945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de orez
  • 2 cepe mari
  • un pumn de stafide sau 200 g ciuperci
  • foi de varza murata
  • bulion sau rosii
  • zeama de varza
  • ulei, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post):

Se lasa la inmuiat orezul. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa, care mai inainte a fost taiata cubulete foarte mici. Peste ceapa rumenita se adauga orezul, dupa ce a fost scurs. Se lasa pe foc pana devine aurie. Dupa aceea se adauga in tigaie pumnul de stafide sau ciupercile (dupa gust - de dulce sau mai sarat), se asezoneaza cu sare si piper. Cu acest amestec se umplu frunzele de varza. Inr-o cratita se aseaza un strat de varza acra, taiata fideluta, apoi se pun sarmalele, apoi iar se asterne un strat de varza s.a.m.d. Se adauga putina zeama de varza si ulei, astfel incat sarmalele sa fie destul de grase. Deasupra fie se toarna bulion, fie se pun rosii taiate sub forma unor rondele foarte subtiri. Sarmalele se pun sa fiarba la foc foarte mic, iar la sfarsit se baga la cuptor pentru a se rumeni frumos pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ANNA_46 1

21.01.2013, 00:00

Super apetisante sarmalute

Sim0na 1

21.01.2013, 11:42

Zamfira 1

21.01.2013, 17:36

multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors romanesc (de post)