Cine sa nu recunoasca vestitele noastre sarmalute in frunza de vie . Mancarea noastra traditionala ! Astazi mi-am propus sa gatesc aceste minunate sarmalute si au iesit delicioase. Pofta buna !
Intr-o tigaie adaugamu leiul, ceapa taiata cat mai fin posibil cu morcovul dat prin razatoare si le calim pana ceapa devine aurie si adaugam pasta de tomate si il lasam la foc mic sa isi continue coacerea . Spalam orezul dupa care il lasam la scurs.Compozitia cu ceapa o lasam la racit.
Intr-un vas adaugam carnea tocata unde unim compozitia cu ceapa si amestecam sa se incorporeze in carne. Unim orezul, cele 2 oua si verdeata taiata marunt ,sare si piper dupa gust si amestecam bine compozitia pana ce prinde o culoare destul de frumoasa, adica rosiatica.
Frunzele de vie le lasam circa 5 min in apa clocotota pana se inmoaie putin dupa care le lasam la scurs si la racit .
Odata frunza rece incepem sa le rulam in frunza si sa le inchidem capetele.
In oala in care punem sarmalele la fiert pe fundul acesteia punem frunza ramasa si cine doreste cimbru uscat.Si incepem sa adaugam sarmalutele in cerc si tot asa.
Invelim ultimul rand de sarmale tot cu frunza de vie adaugam apa cat curpinde si dam la fiert la foc mic pana gata.
Proba se face gustand .
POFTA BUNA !!!!