Sarmalute in foi de vita

de mamaieelena in Mancaruri cu carne, 28 Ian 2012 | 2942 vizualizari

 

Ma plictisisem de sarmalele clasice si mi-am zis sa fac si din cele de vita de vie oricum au alt gust.

 

INGREDIENTE

  • 300g carne de vita
  • 700g carne de porc
  • 100g orez
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe mari
  • 200g bulion
  • 1 borcan cu foi de vita
  • sare,piper
  • 3-4 linguri cu ulei
  • smantana(pentru servit)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Carnea se toaca si se amesteca impreuna cu sarea si piperul.Ceapa se curata si ea si se toaca la masina de tocat carne.Mararul se spala si se toaca cu cutitul marunt ,orezul se spala si se pune peste carne impreuna cu celelalte ingrediente mai putin bulionul care se dizolva cu apa si se pune la foc mic.Se sareaza si se pipereaza dupa gust apoi se impaturesc in foile de vita la dimensiunile dorite.Se vor aseza intr-un vas incapator dar mai intai se pune la baza oalei in care vor fierbe sarmalele cozile spalate bine de la marar, un morcov mic curatat si taiat rondele apoi se aseaza sarmalele.Se vor acoperii cu foile care au mai ramas si se pune un pahar de apa 100ml uleiul cele 3 linguri si cand da in clocot se adauga bulionul dizolvat si fierbinte peste sarmale si apoi se vor acoperi si vor sta la fiert aproximativ 1 ora sau chiar mai mult .Oricum trebuie incercat dupa 30 de minute.Se pot servi cu smantana sau vara cu iaurt.

Pofta buna, 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute