pozele nu-s prea clare... gustul a fost mult peste calitatea pozelor :D loool
Foile de viţă de vie se opăresc şi se strecoară într-o sită.
Orezul se pune pe foc impreună cu o cană cu apă, până se umflă orezul.
Toate legumele se spală, se toacă mărunt (morcovul poate fi dat pe răzătoare) iar apoi se călesc în ulei.
Când legumele încep a se înmuia, prin procesul de călire, se adaugă pasta de tomate.
Legumele călite cu pasta de tomate şi orezul se toarnă peste carnea tocată.
Se amestecă bine pentru a se omogeniza compoziţia.
Pătrunjelul şi mărarul se spală bine, se toacă mărunt şi se pune peste compoziţia pentru sarmale.
Se pune cimbrul, sarea şi piperul (toate după gust).
Se ia foiţă cu foiţă şi se fac sărmăluţele.
Se aşează în ceaun iar peste se pun roşiile decojite şi apă, cât să acopere sarmalele.
Deasupra se pune mărar tocat şi se pun foi de viţă de vie.
Se lasă la cuptor până când foile de viţă de vie fierb. Mie compoziţia mi-a fiert mai repede decâ mi-a fiert viţa de vie.
Le-am ţinut la fiert circa 3 ore si 30 de min, la foc mediu.
Le-am servit cu iaurt.
Poftă bună!