Sarmalute cu ciuperci si orez

de Sim0na in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2015 | 5940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza acra
  • 500 g ciuperci
  • ½ cana orez
  • 2 cepe mici
  • cimbru
  • fulgi de ardei iute
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci si orez:

Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si orezul, care a absorbit restul de zeama ramasa de la ciuperci, deci sa mai fi stat vre-o 10 minute pe foc.

Spre final am condimentat cu sare, cimbru si fulgi de ardei iute, am oprit focul si am lasat sa se raceasca. Am format sarmalutele, pe care le-am pus intr-un vas de lut impreuna cu varza tocata si suc de rosii. Am dat la cuptor pentru cca 1 ora jumatate, sau pana sarmalutele au fost gata. Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti