Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 21 Noi 2017 | 5761 vizualizari

 

Eu carnivora, dar imi plac mai mult sarmalele de post......deci eu cu pofta nu ma pun, ca ma pune ea la podea.......:D

 

INGREDIENTE

  • 1 buc oala Crock-Pot ( aia cea mai mica, dupa buget Coane Fanica )
  • 1 varza acra
  • amestec de rosii cu ardei ( productie proprie)
  • Umplutura
  • 4 morcovei ( n-au vrut sa creasca mai mult sau tinut pe pozitii )
  • 7-8 cepe albe ( astea au crescut, cum au vrut ele, mai mari, mai mici )
  • 3 ardei capia rosii
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 1 cana cu apa
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot:

Am facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa calduta, le-am lasat sa se scurga bine. Am tocat restul de varza si am trecut-o si pe ea prin jet de apa calduta si apoi am lasat-o la scurs, cat timp am facut umplutura. Am curatat morcovul si ceapa, am dat morcovul pe razatoara mica, ceapa am taiat-o marunt. Orezul l-am spalat bine.

Am pus tigaia wok pe foc, am lasat sa se incinga, am pus ulei si apoi, orezul, ceapa si morcovul, potrivim de sare si piper si le calim. Lasam sa se raceasca putin si apoi formam sarmalele si umplem ardeii. Varza tocata o amestecam cu amestecul de rosii cu ardei. Asezam un strat de varza tocata pe fundul vasului slow cooker-ului Crock-Pot de 2.4 l, apoi asezam sarmalele, deasupra ardeii si la final, adaugam restul de varza tocata, adaugam apa, punem capacul si bagam crock-ul in priza, setam pe functia high. Lasam cca. 4 ore, apoi servim cu ardei iute, mamaliga sau paine neagra in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L