Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 21 Noi 2017 | 5462 vizualizari

 

Eu carnivora, dar imi plac mai mult sarmalele de post......deci eu cu pofta nu ma pun, ca ma pune ea la podea.......:D

 

INGREDIENTE

  • 1 buc oala Crock-Pot ( aia cea mai mica, dupa buget Coane Fanica )
  • 1 varza acra
  • amestec de rosii cu ardei ( productie proprie)
  • Umplutura
  • 4 morcovei ( n-au vrut sa creasca mai mult sau tinut pe pozitii )
  • 7-8 cepe albe ( astea au crescut, cum au vrut ele, mai mari, mai mici )
  • 3 ardei capia rosii
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 1 cana cu apa
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot:

Am facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa calduta, le-am lasat sa se scurga bine. Am tocat restul de varza si am trecut-o si pe ea prin jet de apa calduta si apoi am lasat-o la scurs, cat timp am facut umplutura. Am curatat morcovul si ceapa, am dat morcovul pe razatoara mica, ceapa am taiat-o marunt. Orezul l-am spalat bine.

Am pus tigaia wok pe foc, am lasat sa se incinga, am pus ulei si apoi, orezul, ceapa si morcovul, potrivim de sare si piper si le calim. Lasam sa se raceasca putin si apoi formam sarmalele si umplem ardeii. Varza tocata o amestecam cu amestecul de rosii cu ardei. Asezam un strat de varza tocata pe fundul vasului slow cooker-ului Crock-Pot de 2.4 l, apoi asezam sarmalele, deasupra ardeii si la final, adaugam restul de varza tocata, adaugam apa, punem capacul si bagam crock-ul in priza, setam pe functia high. Lasam cca. 4 ore, apoi servim cu ardei iute, mamaliga sau paine neagra in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot