Eu carnivora, dar imi plac mai mult sarmalele de post......deci eu cu pofta nu ma pun, ca ma pune ea la podea.......:D
Am facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa calduta, le-am lasat sa se scurga bine. Am tocat restul de varza si am trecut-o si pe ea prin jet de apa calduta si apoi am lasat-o la scurs, cat timp am facut umplutura. Am curatat morcovul si ceapa, am dat morcovul pe razatoara mica, ceapa am taiat-o marunt. Orezul l-am spalat bine.
Am pus tigaia wok pe foc, am lasat sa se incinga, am pus ulei si apoi, orezul, ceapa si morcovul, potrivim de sare si piper si le calim. Lasam sa se raceasca putin si apoi formam sarmalele si umplem ardeii. Varza tocata o amestecam cu amestecul de rosii cu ardei. Asezam un strat de varza tocata pe fundul vasului slow cooker-ului Crock-Pot de 2.4 l, apoi asezam sarmalele, deasupra ardeii si la final, adaugam restul de varza tocata, adaugam apa, punem capacul si bagam crock-ul in priza, setam pe functia high. Lasam cca. 4 ore, apoi servim cu ardei iute, mamaliga sau paine neagra in functie de gusturi.