Sarmale in foi de vita

de pana_luminita in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2010 | 6255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de pui 1 kg
  • 3 marcovi
  • 1 cepa mare
  • patrunjel 1 legatura
  • 1 ou
  • 4 ling orez
  • pasta de tomate 5 ling
  • sare
  • piper
  • foi de vita
  • 2 ling de faina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

 Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul  ,  pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu.

Peste carnea tocata  adaug spre a fi omogenizate: oul , patrunjelul maruntit, 2 ling de bulion , sare si piper dupa gust si compozitia din ceapa, morcov si orez .

Frunzele le-am cumparat deja gata preparate , formez sarmalute pe care le pun intr-un vas de yena   . Separat intr-o tigaie calesc 2 ling de faina , 3 ling de pasta de tomate , peste care adaug si apa ( 1.5 ml), aceasta compozitie o pun peste sarmalute . Se da la cuptor pentru 2 ore.

TIPS-URI

1

asezonam cu smantana si marar 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:33

Rocsi 1

01.06.2010, 10:54

super...ziua sarmalutelor

Bucataras Medi 1

01.06.2010, 14:53

da , este sezonul lor si este pacat sa nu facem.............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata