Chiar daca suntem in plina vara o portie de sarmale cu condimente 100% naturale de la Delik`at este de nerefuzat. Asa ca la treaba!
Pregatim varza. Varza se desface in foi.
Foile se taie in doua, scotand cotorul.
Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne.
Intr-un vas incapator se pune canea tocata, condimentele, ceapa tocata marunt, orezul spalat si se amesteca bine.
Scoatem foile de varza din apa.
Luam cate o lingura de carne, o punem pe foaia de varza si o rulam.
Foile mici sau cele rupte pe care nu le-am folosit, le tocam marunt si le punem in partea de jos a vasului in care fierbem sarmalele.
Asezam sarmalele in vas, adaugam bulionul, foaia de dafin si apa calda.
Lasam sa fiarba 10 minute la foc iute, apoi reducem focul la mediu si fierbem pana este fiarta varza.
Din cand in cand mai rasucim cratita pentru a nu se prinde.
Cand sunt sarmalele fierte, stingem focul si acoperim vasul cu un capac.
Se servesc calde cu mamaliga sau paine.
Pofta buna!