Sarmale in foi de varza

de Silvioara in Porc, 23 Dec 2011 | 5771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate, mai marisoare, de pe care vom desprinde foile pentru sarmale
  • 1 kg. carne tocata de porc
  • 3-4 bucati mici de carnat de casa afumat
  • 3-4 bucati de carne afumata (eu am pus si codita purcelului)
  • 3 cepe
  • o cana de orez ales si spalat
  • 2 linguri suc de rosii (eu am avut preparat in casa)
  • sare, piper, cimbru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut.

Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii, apoi se adauga orezul si o jumatate de cana de apa. Amestecam mereu pentru a nu se lipi orezul. Cand a scazut toata apa pe care am pus-o (cca 2-3 min) adaugam cele doua linguri de suc de rosii. Acest amestec se pune peste carnea tocata, se omogenizeaza bine, se potriveste de sare, piper si cimbru. Foile de varza se umplu si se ruleaza cu acest amestec.

Intr-o cratita mai larga, unsa cu putin ulei, se toaca putina varza murata si se aseaza un strat subtire. Se pun sarmalele, una cate una, intercaland cu cate o bucatica de carne afumata si cu cate un carnat. Sarmalele se acopera cu un alt strat subtire de varza taiata marunt si se adauga zeama de la varza murata (daca nu este prea sarata si prea acra) sau apa. Se acopera vazul cu folie de aluminiu sau cu un capac si se da la foc mediu, iar dupa ce a inceput sa fiarba, se lasa focul la minim.

Se fierb asa cam 2 ore, adaugand atunci cand este nevoie apa si miscand cratita stanga-dreapta pentru a nu se lipi varza de pe fundul cratitei. Se amesteca 2-3 linguri de bulion cu putina apa si se toarna deasupra sarmalelor (sau o jumatate de cana de suc de rosii). Se mai lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, inca 30 min., apoi se opreste focul.

Se servesc cu mamaliguta calda, ardei iute si putina smantana/iaurt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu soric crocant