Bunatati de Paste
Taiem carnea de porc si pulpa de curcan (dezosata si fara piele) in bucati mici si o trecem prin masina de carne. Tocam ceapa fin. Adaugam orezul curatat si spalat, sare, piper, paprika iute afumata, cimbru si amestecam bine. Lasam amestecul sa se odihneasca cel putin 1/2 de ora la rece, timp in care pregatim varza. Desfacem foile si le lasam in apa rece in functie de cat de sarate sunt. Scurgem foile si portionam in 2-3 bucati. Pe fiecare bucatica asezam cate 1 lingurita cu varf de compozitie si o rulam. Asezam sarmalele in cercuri concentrice pe un strat de varza tocata fin intr-o cratita de fonta, alternand cu pasta de tomate. Deasupra asezam inca un strat de varza. Intre straturi asezam si foile de dafin si putin cimbru. Acoperim cu apa calduta, dam cateva clocote, apoi punem cratita la cuptor, la foc mic, acoperita cu un capac si lasam pana zeama scade si varza este moale.
Servim sarmalele fierbinti cu mamaliga, smantana si ardei iute.