Cele mai bune sunt cele facute in oala de lut.
Varza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse .
Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat.Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata,cimbru,condimente pentru carne,piper si orezul spalat .
Se ia cate o frunza de varza,se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.In oala de lut se pune putin ulei,se pune mararul si cimbrul uscat si cotoarele de varza .Se aseaza sarmalele,punand intre randuri felii de sunculita afumata.Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza ,se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic .Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.
1
Daca se fierb pe aragaz se pune o plita sub oala de lut ca sa nu crape.