Sarmale cu varza murata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2017 | 6325 vizualizari

 

Se spune ca varza murata vine din China.
Attila si armata sa ar fi adus-o in Europa sau Marco Polo.
Varza umpluta asiatica se aseamana mult cu sarmalele noastre - puteti vedea aici o reteta.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/sarmale-cu-varza-murata-goloubtsy.html

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de varza murata
  • 300 g carne de vita tocata
  • 500 g carne de porc tocata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 lingura de bulion
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru uscat, dafin
  • 2 felii de bacon afumat
  • 40 cl de sos de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata:

Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare.

Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Lasam sa se raceasca.

Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.

Incepem sa facem sarmalele. 

Punem cateva foi de varza ramase pe fundul oalei minune.

Asezam sarmalele, punem deasupra feliile de bacon, presaram cimbru uscat si foaia de dafin.

Acoperim cu varza, turnam sosul de rosii, diluat cu 1-2  pahar de apa.

Completam cu apa.

Inchidem oala minune - lasam sa fiarba 45 de minute, pana cand suiera.

Daca le coaceti intr-o oala normala, lasati 75 de minute.

Verificati daca varza este fiarta.

Serviti-le calde cu mamaliga, smantana si cu sosul de rosii.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kytz 1

27.02.2017, 19:02

Sunt dependent de asa ceva !

Rocsi 1

27.02.2017, 19:05

Imi plac sarmalele cu varza murata. Eu pun mai mult orez, ca nu prea imi plac cu multa carne!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:16

La sarmale , Inainte !!!! Atacati !!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin