Sarmale cu varza dulce

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2019 | 3690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata ( amestec vita-porc)
  • 1 cana orez
  • 8 cepe potrivite
  • 3 morcovi
  • 1 lingura cu varf pasta de tomate
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 3 capatani de varza
  • 500 ml bors de putina pentru oparit varza
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza dulce:

Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate.

Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor.

Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat culoarea o intoarcem pe celalta parte. Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit desprindem foile. Frunzele de la exterior vor deveni mai maleabile. Le scoatem intr-ul bol .Continuam operatiunea pana desprindem foile mari. Frunzele mici le vom toca nu le vom pune la fundul oalei ca suport.  Se taie cotoarele si se imparte frunza cat mai egala in doua sau trei depinde de marimea frunzei si cat de mici sau mari vreti sa faceti sarmalele.

UMPLUTURA

Curatam legumele si le spalam.  Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa tocata si un pic de sare. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam morcovul dat pe razatoarea mica, lasam pe foc si amestecam pana se inmoaie si morcovul. Tragem tigaia de pe foc si lasa sa se racoreasca.

Peste carnea tocata adaugam: ceapa cu morcovul, pasta de tomate, orezul spalat si scurs, condimentele dupa gustul nostru( cimbrul , mararul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce) si amestecam foarte bine.

Incepem sa formam sarmalele. Pe fiecare frunza punem cate o lingura de umplutura si o rulam, iar cu degetul infundam capetele. Asezam sarmalele in oala dupa ce am pus ca suport ( pat )  varza tocata marunt. Adaugam apa sau suc de rosii si fierbem sarmalele la foc potrivit,  cand incep sa fiarba se reduce temperatura la minim si sa lasa sa fiarba la foc mic pana sunt facute.

Sunt foarte bune cu mamaliguta si smantana!!!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

incepeti cu prepararea umpluturi pentru a se intrepatrunda aromele

2

se pot fierbe si in suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

27.10.2019, 08:52

Bune!

madi_marin 1

27.10.2019, 17:51

Preferatele mele, se stie

lucy2002 1

29.10.2019, 12:54

Mulțumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale rasucite - ca la rusi