Sarmale cu varza acra

de Miha in Pui, 28 Dec 2009 | 6908 vizualizari

 

Carnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov,sare,piper si boia de ardei.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan
  • 1/2 cana orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • marar
  • boia de ardei
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1 varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza acra:

Carnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov,sare,piper si boia de ardei.

Ceapa o calim putin in ulei,adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.

Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata.

Cu acest amestec se umplu foile de varza. Se aseaza carnea pe marginea foii de varza, se ruleaza si se strang bine sa nu iasa carnea. Marimea sarmalelor va depinde de preferinta fiecaruia, dar mai ales de rabdare si pricepere. :))

O parte din varza, plus cotoare, se toaca marunt si se aseaza pe fundul vasului, se continua cu straturi de sarmale, iar deasupra un alt strat de varza tocata. Se presara cu cimbru, boabe de piper. Pentru gust, in functie de preferinta fiecaruia se poate adauga putina afumatura sau slanina taiata marunt, printre straturile de sarmale.

Se toarna deasupra sucul de rosii si apa cat sa fie bine acoperite si se dau la cuptor la foc mic, timp de 2 ore.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

TIPS-URI

1

daca varza este prea acra trebuie spalata in mai multe ape inainte de folosire

2

daca varza nu este prea acra, se vor fierbe in zeama de varza murata sau cu bors de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

30.12.2009, 21:44

bucataras,eu fierb ceapa taiata pestisor(cam 1kg)in apa cu otet,zahar,sare,foi de dafin,aprox 15min(o pun cand colocoteste)i amestec cu chiftelute mici si maioneza.n-am pus niciodata cartofi.unele bucatarese doar oparesc ceapa,altele chiar o calesc usor apoi o amesteca cu otet si restu'...cate bordeie..

rivka 1

30.12.2009, 22:08

gaby cum faci cipercile cu maioneza, ciuperci din borcan, maioneza iaurt sau smantana si usturoi?

gaby_duceag 1

31.12.2009, 08:13

rivka,io-s fata din muntiasa ca vara gasca masculina aduna ciuperci de pe dealuri:hribi,galbiori,vinetele,etc...le fierb si le bag in pungute la congelator.nu am pus smantana si iaurt,dar uite ca acum o sa le fac asa.eu pun ceapa tocata marunt calita 5min in ulei cu putina apa,apoi pun ciupercile tocate si mai calesc putin,racesc,scurg,pun maioneza,usturoi si patrunjel verde si bineinteles sare dupa gust.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos Gorgonzola