Se poate Craciun fara sarmale? Nuuuuuuuuuuuuuuuuu!
- Carnea se da prin masina de tocat.
- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.
- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust,cimbru , Maggi si boiaua. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.
-Alegem foile de varza murata si taiem capetle frunzelor de cotoarele groase.
- Pe fundul unei oale punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmalele rulate, lasand loc pentru ciolan si chisca.
- La final mai punem un strat de varza murata pe deasupra si putin cimbru .
- Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa le acopere bine.
- Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic 3 ore.