Saratelele bunicii

de bianca92 in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2013 | 8295 vizualizari

 

Aceste saratatele sunt preferatele intregii familii. Chiar si prietenii care nu fac parte din familia vin in vizita la bunica de fiecare data cand ea prepara aceste saratele. Va garantez ca daca le incercati odata nu va mai saturati de ele si vor fi prezente la fiecare sarbatoare sau masa de familie. Noi ne-am indragostit de ele :X
(nu stiu sa fac poze foarte frumoase care sa faca retetele apetisante dar pana la urma gustul lor conteaza cel mai mult)

 

INGREDIENTE

  • 1kg și 650 gr făină
  • 6 gălbenușuri
  • 750 gr untură (sau cum ii spunem noi: unsoare)
  • 150 gr drojdie
  • sare dupa gust
  • cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratelele bunicii:

Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut si sare. Apoi se framanta bine toate ingredientele. Se intinde aluatul si se taie in forma de batoane cu un cutit rola pentru aluat, apoi se rade cascaval deasupra.

Batoanele de pun intr-o tava unsa cu untura sau tapetata cu foaie de copt si se dau la cuptor pana devin rumene.

TIPS-URI

1

Timpul de pregatire este foarte scurt insa timpul de coacere dureaza ceva vreme.

2

Din aceste ingrediente ies foarte multe saratele (cam o cutie mare si jumatate de pantofi) Puteti injumatati ingredientele daca vreti sa iasa mai putin, insa noi le facem mereu in cantitati mari pentru intreaga familie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratelele bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Butoiase aperitiv