Coacem cele două felii de pâine, pe o tavă sau la grill, atât cât să se rumenească uşor. Dacă feliile de pâine sunt prea mari, atunci ne este suficientă una singură pe care o vom tăia în jumătate.
Între timp, fierbem oul la foc potrivit si, separat, pregătim piureul de avocado.
Spălăm bine fructul, îl tăiem în două, scoatem sâmburele şî îl curăţăm de coajă. Cu ajutorul unei furculiţe îl zdrobim până ce devine cremos. Îl stropim cu sucul de lămâie, potrivim de gust cu sare şi piper, adăugăm uleiul de măsline si omogenizăm.
Trecem apoi la montarea sandwich-ului: pe una dintre feliile de pâine coaptă aşezăm frunzuliţele de rucola, caşcavalul, prosciotto crudo şi roşiile cherry tăiate în feliuţe. Adăugăm cea de a doua felie de pâine, o ungem cu piureul de avocado, presărăm rondelele de praz şi ornăm cu ou.
Poftă bună!