O prajitura facuta cu dedicatie pentru Matei si data gata de Ioana pana la urma. :D
Am separat intai galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom.
Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si le-am incorporat usor, dupa care am adaugat si faina, cate o lingura, amestecand la fel de usor, pentru ca la final foaia sa ramana pufoasa.
Am tapetat o tava cu foaie de copt si am turnat in ea jumatate din compozitie. Am nivelat si am pus foaia in cuptorul incins pentru 15 minute.
La fel am procedat si cu restul compozitiei, astfel ca am obtinut doua foi, cu dimensiuni de 20/30 cm (cu aproximatie).
Crema:
Branza mascarpone am mixat-o intr-un bol cu zaharul si zaharul vanilat.
Gelatina am pus-o la hidratat, conform instructiunilor de pe plic.
Ciocolata alba am rupt-o in bucati mici si am pus-o cu smantana pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si am oprit focul. Am adaugat gelatina si am incorporat-o bine. Am lasat putin la racit.
Am amestecat compozitia calduta cu cea rece.
In tava in care am copt foile am pus una din foi, am turnat crema deasupra ei si am nivelat bine, dupa care am pus cealalta foaie deasupra.
Am lasat prajitura la rece, peste noapte. A doua zi am taiat-o sub forma unor dreptunghiuri, de asta i-am si zis sandwich.