Sunt foarte bune, mai ales daca plecati la drum.
Aluat:
Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut.
Omleta:
Eu am facut doua omlete separate, deci am impartit ingredientele mai sus mentionate in doua parti egale.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie felii mari.
Sunculita taraneasca se taie in bucati mari si subtiri.
Ciupercile se scot din conserva, se clatesc cu apa rece si se scurg.
Se spala rosia si se taie rondele mari.
Cascavalul se taie felii mari.
Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun ardeiul, sunculita, ciupercile si putina sare si se inabuse putin (circa 10 minute), acoperindu-le cu un capac.
Ouale se amesteca cu sarea, laptele si grisul.
Se ia tigaia de pe foc si se adauga ouale cu laptele si grisul. Se pun feliile de rosii si cele de cascaval si se pune omleta din nou la foc, tot acoperita cu capac, pentru cateva minute, apoi se ia capacul si se amesteca (sau se intoarce intreaga cu ajutorul unei farfurii). Cand este gata se pune pe o farfurie.
Asamblare:
Cand aluatul a crescut, in tigaia unsa cu ulei se intinde un sfert din aluat, se aseaza omleta deasupra, apoi se intinde inca un sfert din aluat. Se acopera cu capacul si se coace la foc mic pe ambele parti. Dupa aceea se pregateste la fel si cealalta jumatate de aluat si omleta.
Inainte de servire se asteapta sa se raceasca putin.