Feliile de paine se prajesc pe un gratar fierbinte fara ulei, cateva minute, pana devin crocante.
Oul se fierbe tare. Ceapa se taie julienne.
Rosia, castravetele si vanata se taie felii. Feliile de vinata se ung cu putin ulei si se gatesc pe gratarul fierbinte pana devin aurii.
Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu maioneza si pesto. Se ung 2 felii de paine cu mixul obtinut, apoi se adauga felii de rosie, rosiile uscate la soare si ceapa.
Avocadoul se taie in jumatate si se indeparteaza samburele si coaja, apoi se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu sare si piper. Se ung 2 felii de paine cu avocado si se aseaza pe cele doua cu rosii. Deasupra se adauga felii de vanata, oul taiat felii, castravetele si frunzele de valeriana. Se inchid sandvisurile cu feliile de paine ramase, se taie fiecare sandvis in jumatate si se infige cate o scobitoare in fiecare.