Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

de CameliaR in Sandvisuri, 28 Sep 2015 | 3764 vizualizari

 

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti timp dimineata puteti sa le faceti cornurile de cu seara iar dimineata sunt numai bune de luat la pachetel. Puteti sa folositi nutella,crema de alune, dulceata sau gem de orice fel. Sunt absolut delicioase. Reteta este pentru 'Pachetelul vesel".

 

INGREDIENTE

  • Pentru sandvis
  • 6 felii de pastrama de porc
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 rosie
  • 1 castravete
  • 4 felii paine integral
  • 6 felii de cascaval
  • 1 ardei gras

  • Pentru cornuri
  • 125 ml lapte cald
  • 1 lingura de miere
  • 1 praf de sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 250 g faina
  • 13 g unt moale
  • gem de piersici
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici:

Pentru inceput  am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca aproximativ 15 minute. Intr-un vas mare adaugam restul de faina, lingurita de miere, laptele, cele 13 g de unt si praful de sare. Amestecam totul cu drojdia crescuta. Compozitia trebuie sa fie omogena. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Framantam aluatul bine, pentru a iesi cat mai pufoase cornurile, iar apoi se pune intr-un vas is se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde cu sucitorul pe masa si se taie in raze. Prima data in doua, apoi in patru si in opt pana obtinem triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi si rulam. Punem cornuletele in tava cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am pus direct in tava) si le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Le dam la cuptor timp de 20 de minute la 170 grade C. 

Pentru sandvis am folosit paine integrala pe care am lasat-o pe o parte si alta in prajitorul de paine. Am uns o felie cu o lingura de maioneza dupa care am pus 3 felii de pastrama,1 feliuta de rosie, ardei gras si feliutele de castraveti taiati pe lung. Am pus celalalta felie de paine deasupra si le-am pus in sandwich maker pe o parte si alta. Sunt delicioase.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa presati deasupra cornurilor inainte sa le bagati la cuptor zahar brun sau sa puneti putina scortisoara.

2

Puteti sa faceti maioneza acasa,este mult mai delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sandvis cald cu "DeSenvis"