Saleuri grecesti cu masline

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2016 | 5018 vizualizari

 

Biscuiti sarati cu feta, parmezan si masline, extrem de gustosi, va invit sa-i probati...fac parte din categoria iei unul si nu te mai poti opri :)))))) ii rontai ca pe seminte!

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. unt ( grasime 82%)
  • 230 gr. feta
  • 230 gr. faina
  • 30 gr. parmezan
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de turmeric
  • masline
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri grecesti cu masline:

Untul rece se feliaza, se amesteca cu branza faramitata, cu oul, parmezanul, faina si praful de copt, praful de turmeric si uleiul de masline.

Se framanta aluatul pana la omogenizare, apoi pe o suprafata foarte bine infainata( eu am intins direct pe foaia de copt chiar la dimensiunea ei) se intinde, apoi se taie in opt pe verticala si opt pe orizontala.

Se feliaza maslinele si se pun pe aluat.

Aluatul se ruleaza pe bucati, apoi se taie fiecare bucata in doua si se asaza in tava tapetata cu pergament.

Se coc biscuitii timp de  20 de minute.

 Sunt deosebit de buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri grecesti cu masline" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza si cascaval