Este o salata foarte gustoasa, am facuto prima data si mi-a placut foarte mult. Merge si la o masa festiva in timpul sarbatorilor, Ingredientele sunt putine si simple, se prepara repede.De cand am incercato a devenit salata mea preferata.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.
Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine, adaugati putina sare si piper dupa gust.
Dupa ce au fiert cartofii si ouale le curatati de coaja.
Incepeti sa montati salata, folositi o farfurie plata mai mare,asa va arata mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiti uniform pe toata farfuria.
Ouale se taie in jumatati.
Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de la oua cu putina maioneza, sare si usturoi pisat.
Umpleti ouale cu pasta de galbenus.
Ceapa se scurge bine de otet si se distribuie uniform peste carne 7
Urmatorul strat este cel de cartofi dati prin razatoare. Nivelati si distribuiti uniform.
Cartofii se ung din belsug cu maioneza.
Aranjati uniform jumatatile de oua peste salata.
Dati cascavalul prin razatoarea cea mai mica, sa fie din belsug si chiar deasupra salatei - este mai uniform asa. Puteti s-o lasati 1-2 ore sa se patrunda, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!