Vă propun un "dish" pentru „meatless Friday” (vinerea fără carne): o salată uşoară, extrem de simplu de făcut, cu ingrediente excentrice şi viu colorată. Pentru mine, care iubesc cartofii şi salatele de cartofi, a fost o alegere excelentă.
Cartofii fierţi în coajă i-am curăţat, i-am tăiat în felii mai groase/cuburi. Ardeiul l-am tăiat în cuburi mici. Ceapa, curătată, am tăiat-o rondele fine. Am pus în farfurie cartofi, boabe de porumb, ardei, ceapă, germeni de schinduf.
Pentru vinegretă, am dizolvat sarea în oţet, am adăugat muştarul, am amestecat şi la final am încorporat uleiul, omogenizând bine.
1
Am fiert cartofii mov şi cei dulci separat, pentru că din cei mov era prima oară când foloseam şi nu ştiam dacă vor fierbe în acelaşi timp. Ideea s-a dovdedit a fi bună, dar din alt motiv: apa în care au fiert cartofii mov s-a colorat; şi probabil ar fi afectat culoarea cartofilor dulci
2
Cartofii mei mov, deşi pe eticheta lor scria că sunt violet, s-au dovedit a fi de culoare indigo (adică mai spre albastru). Gustul lor e, oricum, excelent.