Pentru ca salatele fac parte intens din viata mea :) le schimb mereu ingredientele, culorile, nu fac niciodata doua salate la fel asa ca nu ma plictisesc de ele niciodata. La fel sosurile de salata sunt mereu diferite, mereu descopar inca un ingredient magic de adaugat :)
Prepararea este simpla si usoara: se spala si se stoarce bine salata ( eu am o centrifuga de salata dar puteti sa folositi si in prosop de bucatarie ) este important sa fie uscata ca sa adere bine sosul de salata la ea si sa nu modifice gustul apa care inca ramane dupa spalare .
Gambasii se prajesc rapid in putin ulei de masline, la foc rapid pret de un minut nu mai mult pana devin roz intens, optional se pot flamba cu putin cognac.
Intr-un bol mai mare se pune salata peste care se adauga rosiile taiate in 2 , ceapa verde taiata rondele si avocado taiat cuburi mai mari. Se adauga crevetii nordici decorticati ( marinati in avans in putin sos pesto si ulei de masline) si putin ardei iute tocat fin. La final se adauga gambasii prajiti.
Vinegretta am facut-o din putin pesto, putin ulei masline, suc de portocale, otet de cidru, pasta de ardei iute, sare, pusuioc taiat fin , a ieist o minunatie de sos pentru salata .
Se agauga vinegretta si apoi inca putin pesto peste creveti si busuioc verde. Se mananca rapid intr-un colt bine ascuns departe de privivrea celorlalti :) pentru ca toata lume asare pe ea :) va doresc pofta buna .