In aceasta seara va prezint reteta unei salate care imi aduce aminte de copilarie. Este o salata simpla dar gustoasa si sanatoasa.
Mod de lucru:
Cartofii si sfecla se curata si se taie cubulete, dupa care se pun la fiert in oale separate, cu putina sare. Periodic se verifica cu o furculita, iar atunci cand furculita patrunde bine in cartofi, cat si in sfecla, inseamna ca sunt fierte.
Se scurge apa de pe cartofi cat si de pe sfecla si se lasa la racit pana ajung la temperatura camerei.
Ouale se pun la fiert intr-o oala cu apa, aproximativ 7 minute, dupa care se pun in apa rece. Dupa ce s-au racit se curate de coarja, se taie cubulete si se aseaza intr-un bol.
Cat timp cartofii, sfecla si ouale fierb si se racesc, se pragatesc restul ingredientelor: ceapa rosie se taie in jumatate dupa care in solzisori mari, maslinele se taie in bucati mai mici, iar mararul se toaca marunt.
Pentru montare:
Intr-un bol mai mare se adauga toate ingredientele (cartofii, sfecla, ceapa, maslinele, ouale, mararul, uleiul, otetul, sarea si piperul ) si se amesteca cu miscari largi de jos in sus.
Salata se transfera intr-un bol pentru servit si se pastreaza la rece pana la momentul servirii.
Pofta buna!