Este o reteta de la o colega de serviciu care nu agreeaza cartoful, am incercat-o si mi-a placut.
Incepem cu ceapa pe care o taiem solzisori si o punem la macerat cu zeama de lamaie, sare si apa cat sa fie acoperita. Lasam asa cam o ora dupa care stoarcem de apa si punem in bolul in care lucram
Pregatim pastele: punem apa la fiet cu sare, iar cand a dat in clocot adaugam pastele si lasam sa fiarba pana se patrund. Dupa ce au fiert le rasturnam intr-o sita si le trecem pe sub jet de apa rece sa nu se lipeasca intre ele.
Ardeiul spalat, baconul le taiem felii subtiri si adaugam in bol. Maslinele fara samburi de asemeni le feliem si le adaugam peste celelalte ingrediente
Castraveciorii ii taiem tot feliute si ii lasam la scurs, nu ii stoarcem, apoi ii adaugam si pe ei in bol
Maioneza o facem dintr-un galbenus, o lingurita de mustar cu hrean si ulei cat sa iasa mai grosuta.
Punem 2-3 linguri de maioneza peste ingredientele din bol si amestecam, apoi adaugam pastele scure amestecand usor sa nu se sfarme.
Ornam cu maioneza, si cu felii de ou fiert, iar daca este maioneza mai multa o lasam pentru cei carora le place sa-si mai adauge in salata.