Intr-una din serile trecute am pregatit o bunatate de salata. E o varianta de salata nicoise, sa-i spun asa.
Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul.
Cand acul a coborat in zona galbena am scos cartofii. I-am lasat la racit, dupa care i-am curatat de coaja.
Fasolea verde am pus-o in vasul Zepter, am turnat putina apa si am lasat focul pornit pana apa a inceput sa fiarba. Am lasat fasolea usor crocanta.
Ouale le-am fiert si le-am curatat de coaja. Le-am taiat in patru.
Salata si rosiile le-am spalat si le-am sters cu un prosop. Fileurile de ansoa le-am scos din borcanel si le-am scurs.
Am pregatit un castron in care am pus salata taiata, tonul maruntit, rosiile, un ou, fasolea verde.
Am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline si otet de mere si miere.
Am amestecat ingredientele usor, dupa care am adaugat celalat ou taiat si fileurile de ansoa pe deasupra.
1
se poate adauga ceapa in salata