Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

de Andra_Constantinescu in Salate, 16 Aug 2017 | 6099 vizualizari

 

Salata la borcan este potrivita pentru a fi servita in pauza de masa de la serviciu.
Pentru reteta m-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/3-salate-la-borcan-77977.html, numai ca eu am preparat salata dupa gustul meu si am pregatit-o cu ingredientele pe care le aveam la indemana.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g mini-fileuri din piept de pui + putina sare + putin Fuchs Fix pentru Gratar
  • 50 g cus-cus + 500 ml apa pentru fierberea lui + o lingurita sare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • putin piper negru macinat
  • putin ienibahar macinat
  • 1  frunza proaspata de busuioc
  • 1 conserva de 170 g de boabe de porumb dulce
  • 30 g stafide
  • 1 castravete mic
  • 5 rosii cherry
  • 2 ridichi rosii
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 borcan de 3/4 l
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui:

Mini-fileurile din piept de pui se spala, se dau cu putina sare si cu putin Fuchs Fix pentru Gratar si se frig pe un grill electric uns cu ulei, apoi se pun intr-o farfurie si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp, se pun apa si sarea la fiert, intr-o craticioara si, cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga cus-cusul si se fierbe pentru circa 10 minute. Dupa aceea, se scurge intr-o sita si se clateste cu apa rece.

Se prepara dressing-ul pentru salata: intr-un recipient mic cu capac, se pun otetul balsamic, uleiul, o lingurita de sare, putin piper negru macinat, putin ienibahar macinat si o frunza proaspata de busuioc (spalata si zvantata) rupta marunt. Se infileteaza capacul la recipient si se agita totul energic, dupa care amestecul se toarna in borcanul in care va fi asezata salata.

Peste dressing, se asaza boabele de porumb dulce, mini-fileurile din piept de pui taiate bucatele, cus-cusul, alternand cu stafidele (spalate), castravetele (spalat, taiat in patru, apoi feliat), rosiile cherry (spalate, taiate in doua, apoi fiecare jumatate taiata in cate trei felii), ridichile rosii (spalate, taiate in patru, apoi feliate) si ceapa verde (spalata si taiata rondele). Se pune capacul la borcan si se pastreaza la rece pana la momentul servirii, cand se va agita borcanul pentru ca dressing-ul sa se imprastie peste toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ceapa reteta rapida si usor de preparat