Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

de Andra_Constantinescu in Salate, 16 Aug 2017 | 6147 vizualizari

 

Salata la borcan este potrivita pentru a fi servita in pauza de masa de la serviciu.
Pentru reteta m-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/3-salate-la-borcan-77977.html, numai ca eu am preparat salata dupa gustul meu si am pregatit-o cu ingredientele pe care le aveam la indemana.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g mini-fileuri din piept de pui + putina sare + putin Fuchs Fix pentru Gratar
  • 50 g cus-cus + 500 ml apa pentru fierberea lui + o lingurita sare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • putin piper negru macinat
  • putin ienibahar macinat
  • 1  frunza proaspata de busuioc
  • 1 conserva de 170 g de boabe de porumb dulce
  • 30 g stafide
  • 1 castravete mic
  • 5 rosii cherry
  • 2 ridichi rosii
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 borcan de 3/4 l
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui:

Mini-fileurile din piept de pui se spala, se dau cu putina sare si cu putin Fuchs Fix pentru Gratar si se frig pe un grill electric uns cu ulei, apoi se pun intr-o farfurie si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp, se pun apa si sarea la fiert, intr-o craticioara si, cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga cus-cusul si se fierbe pentru circa 10 minute. Dupa aceea, se scurge intr-o sita si se clateste cu apa rece.

Se prepara dressing-ul pentru salata: intr-un recipient mic cu capac, se pun otetul balsamic, uleiul, o lingurita de sare, putin piper negru macinat, putin ienibahar macinat si o frunza proaspata de busuioc (spalata si zvantata) rupta marunt. Se infileteaza capacul la recipient si se agita totul energic, dupa care amestecul se toarna in borcanul in care va fi asezata salata.

Peste dressing, se asaza boabele de porumb dulce, mini-fileurile din piept de pui taiate bucatele, cus-cusul, alternand cu stafidele (spalate), castravetele (spalat, taiat in patru, apoi feliat), rosiile cherry (spalate, taiate in doua, apoi fiecare jumatate taiata in cate trei felii), ridichile rosii (spalate, taiate in patru, apoi feliate) si ceapa verde (spalata si taiata rondele). Se pune capacul la borcan si se pastreaza la rece pana la momentul servirii, cand se va agita borcanul pentru ca dressing-ul sa se imprastie peste toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

10.01.2020, 03:38

Vio2033 1

10.01.2020, 05:52

Castiga bani rezolvand sondaje online.
Sondajele valoreaza între 0.10€ si 2,5€ iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici http://bit.ly/31pLncZ

Anett 1

01.05.2022, 20:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi