Zilele trecute mă tot întrebam ce să mai gătesc, eram în pană de idei şi îmi spune o colegă de serviciu această reţetă, care de altfel s-a dovedit a fi foarte gustoasă.
Curăţăm peştele, îl spălăm bine, apoi îl stropim cu suc de lămâie şi-l dăm la cuptor.
Tăiem ceapa julien şi punem peste aceasta sare şi puţin oţet.
Firbem cartofii în coajă împreună cu morcovi, după care îi lăsăm la răcit .
Cînd s-a răcit peştele îl desfacem de pe oase şi-l mărunţim, presărăm peste acesta suc de lămâie şi puţin oţet, îl lăsăm la macerat aproximativ o oră.
Curăţăm cartofii şi morcovii, separat dăm legumele pe răzătoarea mare.
Răzuim şi sfecla murată tot pe răzătoarea mare.
Preparăm maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi frecat cu ulei, un gălbenuş crud şi o linguriţă de muştar.
Începem asanblarea salatei astfel: un rând de cartofi răzuiţi şi presaţi cu o lingură, un rând subţire de maioneză, un rând de ceapă(stoarsă bine), un rând din morcovii răzuiţi, un rând de maioneză, apoi peştele stors şi mărunţit, ceapă, maioneză, sfecla roşie şi ultimul strat din cartofi. La fiecare strat de cartofi condimentăm cu sare şi piper. Acoperim totul cu maioneză.
Ornăm cu ouă şi morcov răzuit.
Poftă bună!
1
reţeta este cu peşte murat, dar pentru că mie nu îmi place peştele crud, am preferat să-mi prepar peştele la cuptor;
2
toate ingredientele murate(peştele, ceapa şi sfecla) trebuie stoarse foarte bine înainte de utilizare, pentru a nu curge prin salată;