Salată în straturi cu legume şi peşte

de botcrina in Salate, 3 Ian 2015 | 6659 vizualizari

 

Zilele trecute mă tot întrebam ce să mai gătesc, eram în pană de idei şi îmi spune o colegă de serviciu această reţetă, care de altfel s-a dovedit a fi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 peşte de 300-400 g
  • 5 cartofi potrivit de mari
  • 300 g sfeclă murată
  • 3 ouă fierte
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • maioneză(1 gălbenuş crud, 1 gălbenuş fiert, 100 ml ulei, 1 linguriţă muştar)
  • 1 lămâie
  • 100 ml oţet
  • sare, piper după gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată în straturi cu legume şi peşte:

Curăţăm peştele, îl spălăm bine, apoi îl stropim cu suc de lămâie şi-l dăm la cuptor.

Tăiem ceapa julien şi punem peste aceasta sare şi puţin oţet.

Firbem cartofii în coajă împreună cu morcovi, după care îi lăsăm la răcit .

Cînd s-a răcit peştele îl desfacem de pe oase şi-l mărunţim, presărăm peste acesta suc de lămâie şi puţin oţet, îl lăsăm  la macerat aproximativ o oră.

Curăţăm cartofii şi morcovii, separat dăm legumele pe răzătoarea mare.

Răzuim şi sfecla murată tot pe răzătoarea mare.

Preparăm maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi frecat cu ulei, un gălbenuş crud şi o linguriţă de muştar.

Începem asanblarea salatei astfel: un rând de cartofi răzuiţi şi presaţi cu o lingură, un rând subţire de maioneză, un rând de ceapă(stoarsă bine), un rând din morcovii răzuiţi, un rând de maioneză, apoi peştele stors şi mărunţit, ceapă, maioneză, sfecla roşie şi ultimul strat din cartofi. La fiecare strat de cartofi condimentăm cu sare şi piper. Acoperim totul cu maioneză.

Ornăm cu ouă şi morcov răzuit.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

reţeta este cu peşte murat, dar pentru că mie nu îmi place peştele crud, am preferat să-mi prepar peştele la cuptor;

2

toate ingredientele murate(peştele, ceapa şi sfecla) trebuie stoarse foarte bine înainte de utilizare, pentru a nu curge prin salată;

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată în straturi cu legume şi peşte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu oua si salata verde