Salată în straturi cu legume şi peşte

de botcrina in Salate, 3 Ian 2015 | 6332 vizualizari

 

Zilele trecute mă tot întrebam ce să mai gătesc, eram în pană de idei şi îmi spune o colegă de serviciu această reţetă, care de altfel s-a dovedit a fi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 peşte de 300-400 g
  • 5 cartofi potrivit de mari
  • 300 g sfeclă murată
  • 3 ouă fierte
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • maioneză(1 gălbenuş crud, 1 gălbenuş fiert, 100 ml ulei, 1 linguriţă muştar)
  • 1 lămâie
  • 100 ml oţet
  • sare, piper după gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată în straturi cu legume şi peşte:

Curăţăm peştele, îl spălăm bine, apoi îl stropim cu suc de lămâie şi-l dăm la cuptor.

Tăiem ceapa julien şi punem peste aceasta sare şi puţin oţet.

Firbem cartofii în coajă împreună cu morcovi, după care îi lăsăm la răcit .

Cînd s-a răcit peştele îl desfacem de pe oase şi-l mărunţim, presărăm peste acesta suc de lămâie şi puţin oţet, îl lăsăm  la macerat aproximativ o oră.

Curăţăm cartofii şi morcovii, separat dăm legumele pe răzătoarea mare.

Răzuim şi sfecla murată tot pe răzătoarea mare.

Preparăm maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi frecat cu ulei, un gălbenuş crud şi o linguriţă de muştar.

Începem asanblarea salatei astfel: un rând de cartofi răzuiţi şi presaţi cu o lingură, un rând subţire de maioneză, un rând de ceapă(stoarsă bine), un rând din morcovii răzuiţi, un rând de maioneză, apoi peştele stors şi mărunţit, ceapă, maioneză, sfecla roşie şi ultimul strat din cartofi. La fiecare strat de cartofi condimentăm cu sare şi piper. Acoperim totul cu maioneză.

Ornăm cu ouă şi morcov răzuit.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

reţeta este cu peşte murat, dar pentru că mie nu îmi place peştele crud, am preferat să-mi prepar peştele la cuptor;

2

toate ingredientele murate(peştele, ceapa şi sfecla) trebuie stoarse foarte bine înainte de utilizare, pentru a nu curge prin salată;

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată în straturi cu legume şi peşte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida